Nieuwtjes & Verslagen

Hieronder vind u enkele verslagen en nieuwigheden bij Ambrosia. Ook enkele klanten die hun verhaal delen met ons.
Wil jij er ook tussen komen? Stuur dan je foto in via ambrosiacarpbaits@hotmail.com.

Benelux Carp Qualifier.
Geschreven door: Bart Rombouts.

Op zaterdag 29/09 was het weer zo ver: de BCQ. 
Na 3 jaar op de wachtlijst en er net buiten te vallen zijn we er eindelijk bij dit jaar, we ons uiterste best doen om een mooie plaats op het scorebord te kunnen krijgen.

Zaterdag ochtend rond een uur of 8 komen we aan op het domein van de paalse plas, het is er koud maar met de eerste koffie, en het ochtend zonnetje krijgen we ons stilletjes opgewarmd om er een topwedstrijd van te maken.
Na het registreren mogen we een nummer trekken. 
Deze zal bepalen in welke volgorde en wanneer we vanavond onze stek mogen trekken, nummer 12 is het geworden en met gemengde gevoelens beginnen we aan onze dag. 

De openingsdag van de BCQ lijkt ons al enkele jaren een leuk event met leuke spelletjes die vanaf dit jaar zowel voor deelnemers, als voor niet deelnemers toegankelijk zijn.
We starten bij de Avid katapult games, hier moeten we met boilies enkele blikjes raken, het ziet er simpel uit maar dat is het zeker niet. 
Gelukkig krijgen ook mensen die niets raken ( op bijna een vogel na) ook nog een leuke dvd van Avid, want deelnemen is belangrijker dan winnen en dat is hier de mentaliteit.
Als volgt nemen we even een kijkje bij diverse sponsors die er met een standje staan, en ook hier verbazen we ons weer hoeveel handige producten op de markt zijn. 

Items die het ons als karper visser vergemakkelijken, en onze sessies zo veel aangenamer maken.

Vervolgens nemen we een kijkje bij de raptor boot games. 

Hier kan je het best mee lachen omdat het doel van het spel is om zo snel mogelijk ( en geblinddoekt) in de boot te stappen vervolgens een parcours tussen de boeien te varen en terug uit te stappen, dit alles met de snelste tijd.
Het ziet er makkelijker uit dan het is, en met sommige teams kunnen we goed lachen. 
Enkele teams gaan helemaal de verkeerde kant op of varen het parcours net andersom, je moet nu eenmaal goed afspreken wat links of rechts is want alles is net even iets anders. 

Bjorn navigeert en Bart vaart, en al bij al valt deze proef goed mee en komen we vlot aan de kant met een van de beste tijden, tot nu toe behaald.
Kort na ons gaat Ben en Vincent en deze 2 ervaren vissers snoepen ons de titel af, en als na hen de gebroeders Castermans gaan, gebeurt het.
Ze zijn nog geen 20M uit de kant en de batterij is plat, dus kom maar terug naar de kant geroeid boys.
Eenmaal op de kant steken ze een nieuwe batterij, en kunnen de mannen weer op pad. 

Ze vertrekken als een speer en nemen hun bochten zeer scherp, eenmaal terug aan wal helpen ze mekaar ( op een vlotte manier) de boot uit en tikt de chrono af op de snelste tijd. 

Deze zal niet meer verbroken worden die dag en hiermee winnen ze een mooie raptor motor, proficiat boys.

Die middag staan er nog enkele lekkere hamburgers op de menu alsook nog enkele casting games die de namiddag vullen.

De avond breekt aan en word ingezet met een lekkere BBQ, waarna de stektrekking komt.
We mogen als nummer 12 een stek trekken en als het aan ons is zijn de meeste hotspots eruit, maar er zitten nog enkele super stekken in die mindere plaatsen toch de moeite waar maken om deze te trekken.

Hier hopen we dan ook op maar helaas denkt Bjorn er anders over en trekt hij stek 14. 

Een stek die de afgelopen jaren net zoals enkele andere aan deze zijde weinig tot zelfs geen vis hebben opgeleverd. Een stek die de afgelopen jaren net zoals enkele andere stekken weinig tot zelfs geen vis hebben opgeleverd en met een klein dipje gaan we die avond slapen, en kijken we er naar uit om een einde te brengen aan de taboe van visloos 14.

Na het ontbijt rijden we allen achter elkaar naar de stekken, en ik moet zeggen dat ik zo een karavaan van auto's best indrukwekkend is . 
Eenmaal aangekomen op stek 14 zetten we zo snel mogelijk alles gereed want de Marchals die de boot komen controleren zijn al onderweg. 
Na wat kleine extra's toe te voegen is dit ook al snel achter de rug, dus nu kunnen we de boot te water laten en de hengels in starpositie zetten, waarbij dat iets later het startschot wordt gegeven en de BCQ echt los kan gaan.

Net zoals vele andere stappen we onmiddellijk de boot in opzoek naar enkele goede plaatsen waar we denken dat er wel eens enkele vissen zouden kunnen passeren, echter na een 2tal uren komen we tot het besef dat onze stek net een biljarttafel is en dat het voor de kant afloopt naar 5 meter en aan de overkant terug oploopt, nauwelijks is er op een lengte van 100meter 10cm verschil, en dus is deze stek exact wat we ervan verwacht hadden.

Maar je moet nu immer roeien met de riemen die je hebt en dus plaatste we enkele markers op deze enige verschillen en ook het midden van het water wilden we niet ontzien, en zo gingen we onze eerste nacht in en s ’morgens kwamen we deze visloos uit. 
De verwachting werd realiteit en al snel begonnen we te denken naar opties en plannen die we zouden kunnen testen om toch enkele vissen over het netkoord te laten glijden.
Dus opnieuw enkele uren de boot in, van links naar rechts en van voor naar achter, elke m² hebben we gehad, maar buiten de aflopende kant en een ondiep stukje aan de achterkant vonden we niets. Dus een hengel werd verlegd naar de ondiepe zone van slechts 80cm en ook in eigen kant creëerde ik een voerplekje dat visueel zichtbaar was.

Na deze te verplaatst hebben en deze aangevoerd te hebben komt ons hoogtepunt van dag, het middageten.
Na dit naar binnen gespeeld te hebben beginnen we na te denken over onze voertactiek, en onze laatste meter en ook deze wordt zo afgesteld naar wat voor ons de beste optie lijkt.
En na het avondeten kruipen we optijd de bivy in want het is vriezend kou buiten en hier wordt stilaan duidelijk dat onze verwachtingen steeds meer de realiteit is, niet te veel verwachten dus en met een dubbel gevoel zoeken we de slaapzak op.

Die morgen worden we gewekt door een zakker op de diepe hengel, ik neem de hengel op maar voel geen tegengewicht, tot een meter of 10 voor de kant er zacht getrokken word aan de lijn en een vettige brasem tevoorschijn spartelt.
Deze telt helaas niet mee maar we vinden er wel terug wat moed in omdat er vis in onze sector zit, niet de juiste maar die komt wel.
Snel varen we de lijn terug en als ik op terugweg ben zie ik het witte catering camionetje bij Bjorn staan, zalig ontbijt en koffie dat hebben we net nodig om onze moed terug te vinden en er die dag weer vol tegenaan te gaan.

Helaas zijn de komende 24uur terug visloos en besluiten we opnieuw onze lijnen goed te leggen, Bjorn verplaats een lijn naar eigen kant en ik besluit om de hengel met onze krill nog te laten liggen tot de volgende ochtend. Het is voor mij namelijk niet de eerste keer dat na 36uur de hengel uit het niets afloopt met een dikke bak.

Het is net donker als de swinger tot leven komt en de spoel langzaam enkele tikjes geeft, na een korte dril blijkt het weer een brasem te zijn. Maar beseffen we wel dat er na x aantal tijd toch nog vis over de stek komt en dat het slecht een kwestie van tijd is voor er een goede vis van de stek afkomt.
De volgende dag bij het uitleggen van de hengels vaar ik nog eens over de stek en op een bepaald moment vinden we een wierrijk stukje water van 5x5 dat net gaat naar waar het water oploopt naar 80cm, en dus besluiten we hier een hengel te deponeren en wat meer op te voeren dan dat we afgelopen dagen hebben gedaan ( zeg maar goed doorkappen).

En met een gevoel van alles of niks gaan we weer de nacht in, tot op de volgende ochtend.

Een tuut, en nog een, en nog een, shit weer brasem dachten we. En Bjorn neemt de hengel op en draait deze binnen met weinig weerstand, een brasem? Ja ik denk het wel zegt Bjorn, tot halverwege in het water de vis vertrok.... nee toch geen brasem, KARPER !.
Rustig drilt Bjorn de vis af en laat ik de vis over het netkoord glijden, BAM dit is ne goede. en ik geef de vis vanuit de boot in een sling door aan Bjorn, en ik vraag hoe voelt hij? 
Een kg of 12 denk ik antwoord Bjorn, waarop ik zeg: niet slecht, het begin is gemaakt,
Terwijl ik de Marchal opbel om deze te komen wegen, loop ik naar Bjorn toe en kijk ik in de mat, is het een goede vraagt de Marchal? Waarop ik zeg ja zeker 15+. 
Bjorn kijkt me aan en zegt zou die over de 15 gaan? Waarop ik zeg dat denk ik wel ja.
Even later komt de Marchal kijken en zegt verbaasd: Mor ale da kan na toch ni e, das singel scale opnieuw, ik jaag al 2jaar op diene vis en die komt er bijna nooit uit en nu 2x op een week.

De weegklok tikt af op 19,4 en daar zijn we super blij mee, en iets later komen ze foto's maken van deze prachtige bak, die op enkele dagen 400gram was bijgekomen.

Trots op onze eerste vis, is dit het startsignaal voor super veel positiviteit en duurt het ook niet lang voor alles terug netjes op zijn plaats ligt maar met net iets meer voer.
En zo gaan we de laatste nacht in hopend op nog een extra visje om wat plaatsen te winnen op het scorebord.
Het mag echter niet zijn en enkel de brasem weet onze voerplaatsen te vinden.
Maar we gaan niet zonder vis naar huis en staan op het scorebord, en s ’morgens worden we met een dubbel gevoel wakker. We hebben ons best gedaan en eruit gehaald wat erin zat, maar stiekem wilden we het nog net iets beter doen. 
Maar al bij al stranden we op een mooie 9de plaats van de 18, en daar kunnen we best mee leven. Nu even alles inpakken waarna we terug naar het fiets café gaan.

Hier volgt nog een middag snack en de geweldige prijsuitreiking,  Proficiat aan iedereen die een mooie prijs in ontvangst heeft kunnen nemen, en bedankt aan de organisatie en de traiteur, we gaan ons best doen om in 2019 er opnieuw bij te kunnen zijn, het was een leuke ervaring.


 

 

 

Vissen tijdens de winter op bernissart
Verslag geschreven door testvisser Bjorn.

Laatste sessie van het jaar, voor het jaar goed aftesluiten besloten we met een groep naar bernissart te gaan.
Ik kwam pas vrijdag avond aan mits ik nog eerst moest werken.
De rest van de groep was er al van donderdag.
Ik had al vernomen dat er een vis van 6kg en 10kg gevangen was dus dacht ik:
"hier moet ik zeker boven gaan en een mooie kerstvis op de mat brengen".
Toen ik aankwam werd ik door de groep verwelkomt en hebben we als team snel de tent recht gezet.
Toen ik mijn lijnen op zijn plaats gelegt had ben ik iedereen gaan groeten.
De nacht was rustig gebleven dus 's morgens dacht ik van: "ik leg de lijnen terug netjes uit en ja dit gaat het worden,
hier komt vis aan smullen". Toen ik rustig in de tent aan het eten was vertrok mijn linkse hengel met volle vaart!
Ik slaag hem aan en ja hoor! Hij kon de banaan boilie niet laten liggen op een bedje van corn pellets en partickelmix.
Daar was hij dan een mooie spiegel van 14.3kg.
Na het wegen, verzorgen en mooie fotos te maken laten we hem terug in het water.
De rest van de dag was het rustig gebleven. Rond 22u kruip ik men bedje in want
als ik 's nachts nog een vis zou vangen moet ik goed uitgerust zijn ?

Maar dan rond half drie stak er ineens een wind op! Mijn winterskin ging vliegen
dus staken we pikketten van 30cm als extra kracht erin. Maar daar dacht de wind anders over.
FLOEP daar ging hij terug! Dan maar de skin maar mooi ingepakt en in de tent gelegd.
Een half uur later was het nog erger... de wind kwam onder de tent loeren en vlam daar ging de tent!
Alle pikketten losgetrokken! De groep is mij direct hulp komen bieden om alles in de auto te steken
en zo de nacht door te kunnen brengen. De dag erna op tijd alles inpakken om nieuwjaar te kunnen vieren
dus het jaar is in stijl afgesloten met een mooie vis.

 


!! Opendeurdagen bij Ambrosia Carp Baits !!
Vele kortingen en nieuwe spullen van mivardi te bezichtigen.
Voor Ekeren kan u terecht op het adres: Successiestraat 23, 2030 Antwerpen en voor Sint-Amandsberg is het adres: Antwerpsesteenweg 1004A, 9040 Sint-Amandsberg (gent).
Er is een grote win actie om de opendeurdagen die zeker de moeite is ;)Allen welkom!


Jeugdkamp Ambrosia 2017

Hoe komen we er bij om te beginnen met jeugdkampen?  

Door de jaren heen waren we verscheidene keren sponsor van verschillende jeugdkampen alsook enkele kren begeleider en hier en daar zagen we enkele dingen die we zelf op een andere manier Zouden aanpakken. Dit is dan ook gebeurd en in 2016 zijn we voor de eerste keer begonnen met een jeugdkamp te organiseren.

Maar liefst 15 kinderen konden toen deelnemen en na een succesvolle eerste editie, en hier kwam veelal de vraag om een 2de editie van ons jeugdkamp te organiseren.

En zo werden er plannen gesmeed om een 2de editie te organiseren, maar omdat de organisatie van een event zoals deze niet zo simpel is hebben we ons team een beetje vergroot.

Zo konden we beginnen met alle voorbereidingen van de editie 2017, en zo gezegd zo gedaan, na de vergadering zaten we met 3 direct op dezelfde lijn.

Doen waar we vorig jaar mee zijn begonnen, en het liefst van al dit alles overtreffen. 

Met elk onze eigen taken zijn we gestart met alle voorbereidingen, zoals het zoeken van sponsering,begeleiders,opzoek naar een nieuw water, verzekeringen, planningen en nog veel meer... 

We starten dus met een grote to do lijst en stap voor stap komen we dichter bij het jeugdkamp. 

 

Water: dit jaar kregen we de unieke kans om ons jeugdkamp te houden op het fort 8 te Hoboken. 

Deze unieke locatie met een beperkt aantal vaste leden zorgt ervoor dat we 20 kinderen een unieke ervaring in het obstakelvissen kunnen bijbrengen. 

 

Begeleiders: 

Elk kind heeft een vaste begeleider die verantwoordelijk is voor zijn kind, deze zorgen voor de basisuitleg en technieken maar ze proberen ook alle kinderen hun kennis door te geven in alle verschillende Aspecten van de visserij.

En daar zijn veel begeleiders en helpers voor nodig. 

Uiteindelijk hebben we een team van 35personen die bestaat uit organisators,begeleiders,helpers,fotograaf en mensen die workshops organiseren.

Ook krijgen we de hulp van de mensen van het fort8.

Dankzij deze mensen kunnen we de kinderen dit allemaal leren. 

 

Sponsors: 

Daar waar we het eerste jaar 8 sponsors hadden kwamen we dit jaar op het ongelofelijke aantal van maar liefst 46 sponsors.

Het is dankzij onze sponsors dat we een unieke prijzenpot hebben van maar liefst 10000 euro, Dit hadden we zelfs nooit durven dromen en vinden we helemaal Geweldig. 

Na alle sponseringprijzen op te halen worden ook alle planning en de verzekering geregeld en zo komen we in de laatste rechte lijn voor het jeugdkamp. 

 

Donderdag 03/08: Op naar enkele verschillende winkels waar we alles van eten en drinken gaan halen zodat niemand geen honger of dorst moeten lijden. 

Ook worden alle spullen overgebracht naar het fort om dan uiteindelijk de laatste nacht voor de start van deze geweldige editie te mogen maken. 

 

Vrijdagochtend 04/08 maken we alles in gereedheid om alle ouders,kinderen,begeleiders,vrijwillegers en sympathisanten te verwelkomen.

Na een korte uitleg omtrent de regels die nageleefd moeten worden krijgt ieder kind een goodiebox, in deze goodiebox zit een waarde van 150-200 euro aan materiaal dat gesponseerd is voor elk kind. Hier komen dan ook meteen voor de eerste keer allemaal blije gezichten, en hier doen we het uiteraard allemaal voor.

Eens aangekomen op de stekken word alles in gereedheid gebracht en komt kim samen met femke voor de eerste keer rond met de nodige drank en een snelle hap om de eerste avond door te komen. 

Al snel valt de eerste nacht en omstreeks 22:30 vangt Ilias de eerste vis van het kamp, een mooie schubkarper van maar liefst 4,8kg geeft het startschot van deze nacht.

En na de nodige zorg en enkele mooie foto's word de vis snel terug in zijn natuurlijke habitat geplaatst. 

We zijn een uurtje verder als we worden gebeld dat er een mooie spiegelkarper is gevangen aan de andere kant van het fort en deze keer is het Giovanny die een prachtige vis van 12.8 mag landen. 

De volgende vis meld zich omstreeks 02:30 en deze keer is het Cleo die met een schubkarper van maar liefst 7,8kg mag poseren niet slecht voor een meisje he...  

Enkele uurtjes later omstreeks 05:30 krijgen we telefoon dat ook Senne zijn eerste vis heeft mogen vangen en is dan ook super trots met zijn spiegel van 9.2kg. 

Na deze mooi op de gevoelige plaat te hebben gezet besluiten bart en Wesley eerst naar de bakker te gaan om daar het verse stokbrood op te pikken, waarna de keukenploeg weer op pad gaat om iedereen te voorzien van een heerlijk ontbijtje met spek en eitjes. 

Ze zijn nog maar net vertrokken of we krijgen weer een telefoontje van 2 van onze Nederlandse begeleiders, een dubbelrun op stek 10, dit betekend dat cleo en Ilias samen op hetzelfde moment een visje vangen en zo samen op de foto mogen. 

Een uurtje later krijgen we telefoon van Ashley, de jongste uit het gezelschap dat ook zei een schubje heeft gevangen en niet veel later mag ook zei model staan voor een fotosessie met een leuke schub die mama even omhoog moet tillen omdat hij zo zwaar is, tevens ook de zwaarste vis voor haar tot nu toe dus dat word dopen. 

Als we hiervan terug komen staat atv ons op te wachten en als snel word er een zeer mooie reportage gemaakt van wat ons jeugdkamp zoal inhoud. 

Als we hiervan terug zijn staat Erwin al te wachten, Erwin komt een workshop geven met de producten van NASH, en ook hem leggen we even uit wat het kamp zoal inhoud. 

Ook maakt bart even een wandeling met hem zodat hij kan plannen welke tactieken hij extra in de verf kan zetten, en ook deze workshop was dik in orde, een welgemeende danku daarvoor. 

Ook teammember Jay van Carp whisperer komt een workshop doen over zijn beleving van de visserij, en leert de kinderen opzoek gaan naar vis, en deze dan ook te vangen. Ook hiervoor een welgemeende dankjewel. 

Als na de workshops iedereen terug gaat naar de stekken, duurt het niet lang voor de eerste vangstmeldingen weer starten. 

Dit keer bij Gerben op stek9 een kleine schub van4.4kg maar zeker even welkom dan een grote. 

Iets later, en terug aan de andere kant weet ook Laurens een mooie schub van 9.8kg. 

Een prachtige vis met de mooie kleuren, die de vissen van het fort herbergen. 

En zo hebben ze op stek 1 allebei vis, en kan de avondmaaltijd rondgebracht worden. 

Omdat we het met een beperkt team zeer druk hebben, staan enkele vrouwen van het fort ons bij, 

In het bereiden en het rondbrengen van het avondmaal+desert. 

Een heerlijke spaghetti die klaargemaakt is door Erwin en Cindy en rondgebracht door de hulpzame dames van enkele van onze begeleiders is samenwerking met ons keukenteam. 

Nu de buikjes gevuld zijn en de avond valt duurt het echter niet lang voor we echter telefoon krijgen dat er op bij Gio&Gio weer vis is gevangen.  

Ook een prachtige vis van maar liefst 9kg en Daardoor hebben deze beide jongens ook vis en hebben ze maar liefst samen hun persoonlijke record gevangen en dit betekend dat er 3 kinderen zullen gedoopt worden. 

 

de daaropvolgende nacht hebben we niet veel slaap en krijgen we nog 4x telefoon, 

Op stek 9 hebben nu ook beide kinderen vis, mats weet het startschot te geven met een schub van 7,3kg. 

Gevolgd door cleo van stek 10 met een schub van 7.7kg whoohoow GIRLPOWER ! 

Ook onze kleinste Ashley weet opnieuw een vis te vangen, een mooie schub van 7.4kg. 

En ook giovanny weet een donkergekleurde schub van 9.9kg te vangen, dit is tevens ook de laatste vis van het kamp en na het ontbijt van vers gebakken koffiekoekjes kan het opruimen beginnen. 

Waarna iedereen om 2uur word verwacht aan de kantine, en niet veel later starten we met de doop van de 3 kinderen die hun Pb hebben verbroken, ook hebben 2 leden van het ambrosiateam hun record recent verbroken en zullen zei na de kinderen het slachtoffer worden. 

 

Voor de mensen die niet tuis zijn in het karper vissen, dopen wort telkens gedaan daar waar je een nieuw record vangt.  

Dopen gebeurt doormiddel van een emmer water over het hoofd door de vis(maten), in dit geval zijn het alle begeleiders en kinderen maar ook enkele mensen die komen kijken naar dit ongeziene schouwspel zoals te zien is in onderstaande foto's. 

Ook bart ontkomt niet aan het doopsel hij word namelijk gedoopt tot pr manager. 

En vervolgens kan iedereen zich even opfrissen en andere kleren aandoen, waarna onze grote prijsuitreiking kan starten. 

De prijsuitreiking is ongezien, wat een prijzen krijgt elk kind hier nog van de talrijke sponsors. 

20 kinderen die nog eens met een geweldige hoofprijs naar huis gaan en dit gaat van hengels tot visreizen van stoelen tot tenten, kortom alles wat je maar kan bedenken. 

Ook hebben we een begeleidersprijs, maar liefst 2 begeleiders kunnen 96uur gaan vissen op een water in Frankrijk, aangeboden door hotspots in France. 

Na deze geweldige prijsuitreiking eindigen we met een geweldige BBQ die volledig werd verzorgt en waar iedereen goed van heeft genoten. 

Als nadien alle mensen weg zijn kunnen de opruim en afbraakwerken beginnen waarna we om 23:00 de poort achter ons sluiten en kunnen terugblikken op een ongezien jeugdkamp dat zeker vervolgd zal worden. 

Het is dankzij alle sponsors en alle vrijwilligers dat we dit hebben kunnen verwezenlijken waarvoor nogmaals een ongelofelijke dikke merci.

 


 

Ambrosia Carp Baits Frankrijktrip April 2017
Na lang aftellen was het eindelijk zo ver, vrijdag avond 16u gedaan met werken en volgas richting huis om alles in te laden. Vervolgens om 02:30 de wekker die me wakker maakt om te vertrekken naar een fantastische week met geweldige mensen. Uiteindelijk is het iets voor 04:00 dat ik aan kom bij Wesley thuis waar ik verwelkomd word door het ganse ambrosia team, na een heerlijk bakje koffie en een lekker versgebakken koffiekoekje (waarvoor dank kim) konden we aan onze trip beginnen. Na een reis van een 420km die redelijk vlot is verlopen zijn we omstreeks 09:30 aangekomen aan het prachtige water "Grand Oriënt". Even later kwamen Tom en Domi ook aangereden met hun auto en remork die stampvol zaten en niet veel later kwam ook Jonas en Jeroen aan het water aan.

Na de nodige formaliteiten en het eerste biertje kon iedereen naar de stek rijden om alles in gereedheid te brengen. Ik start met eerst mijn hengels, de tent die wacht wel, bakken vangen daarom zijn we hier . na 30min komt er een traag oplopende run op mijn beetmelder, snel maken we alles klaar om in de boot te stappen en de vis achterna te gaan tussen het vele wier dat er nu al staat. Heel even denk ik dat de vis gelost is want het enige wat ik voel/zie is een enorme bussel wier, nadat ik hier mijn lijn terug iets of wat wiervrij heb gemaakt kan ik terug achter de vis aan en eenmaal boven de vis barst het gevecht pas echt los en enkele minuten later glijd een prachtige spiegel in het net.

Zo valt stilletjes aan de eerste nacht en die gaat al goed los met enkele mooie vissen op elke stek. Wijzelf krijgen rond 4 uur weer een run van jewelste en vang ik een schubje op mijn hengels. We lagen net terug in te dommelen als Wesley ook zijn eerste run krijgt en een prachtige 15kg spiegel over de netrand hijst.

vervolgens kunnen we nog even slapen tot we uiteindelijk in de morgend lekker wakker worden in het ochtendzonnetje en na een vis die ik verspeel in de takken besluit ik even een rondje te maken samen met Wesley om te horen hoe het overal gelopen is. Stek6: jan en Christophe 2vissen, stek4: Wim 1vis, stek3: Jonas en Jeroen 3vissen, stek2: Domi en Tom 3 zeelten = totaal 8vissen in de eerste nacht dat was geen slechte start!

Na alles opnieuw goed gepositioneerd te hebben gaat de BBQ aan en genieten we van een heerlijke maaltijd en gaan we de 2de nacht tegemoet. Wesley zijn middelste hengel vertrekt en als ik samen met hem in de boot zit hoor ik mijn hengel op de kant vertrekken! Ik zie Nick met een kromme hengel in zijn handen staan, echter vooraleer we met een uitgedrilde vis en de boot weer terug zijn heeft nick hem verspeeld in het vele wier voor onze neus, jammer maar helaas leg ik snel mijn hengel terug op de juiste plaats en zoeken we onze bedchairs op. De rest van de nacht verloopt bij ons rustig, tot er een dolgedraaide Tom op de stek aankomt die dolgelukkig is omdat zijn Pb gesneuveld is.

Wesley staat op om enkele mooie foto's te schieten van tom en zijn nieuw pb. Als Wesley echter terug komt ben ik echter wel nieuwsgierig naar het gewicht en vertelt hij dat het een klepper van maar liefst 25kg was. vol goede hoop draai ik me terug om en hoop stiekem dat ik deze sessie ook nog zon klepper mag verwelkomen. Echter blijft het op onze stek relatief stil op Nick zijn losser na, en gaan we naar goede gewoonte de volgende ochtend weer een rondje maken voor de stand van zaken, echter gaat nu Nick met Wes mee en blijf ik op de stek, geen probleem een goeie koffie en wat eten en mijn dag kan van start gaan, en ja hoor voor ik de eerste keer van mijn koffie kan drinken vertrekt mijn hengel en spring ik de boot in om de vis achterna te gaan maar door het vele wier dat aan mijn lijn hangt begin ik te klungelen om mijn lijn wiervrij te krijgen komt de spanning af de lijn en hierdoor weet ook deze vis te ontsnappen in de takken ... Ondertussen heb ik het wat gehad om evenveel lossers te hebben dan vissen op de kant te hebben en haal even mijn hengels op om ook een rondje te maken en denk ondertussen na en beslis om hier en daar enkele kleine veranderingen door te voeren waardoor ik de kansen op het geklungel van daarstraks te verkleinen.

Na enkele kleine veranderingen ligt alles terug op scherp om de volgende nacht in te gaan maar helaas blijft het bij ons de hele nacht verdacht stil en denken smorgens na om enkele ondiepere wiervrije plaatjes te zoeken en te bevissen. Zo vliegt ook de hele maandag voorbij zonder vis op stek 1 en levert stek 6 ook een enkel visje per nacht op, voorlopig zit nog alle vis in het diepere deel en dat heeft stek 2 en stek 3 geweten! Daardoor komt de teller  dinsdagmorgen op 26 stuks waarvan 2jongens hun pb hebben verbroken en dus traditiegetrouw een liedje zullen moeten zingen.

Dus al bij al een goede tussenstand na enkele dagen. Echter krijgt Wesley vandaag weer een zware klap te verduren binnen zijn familie en is de zin in vissen op stek1 ver te zoeken, des al niet te min heeft hij tot donderdag aan het water verbleven waarna hij op donderdagavond richting zijn vrouwtje en kinderen reed om samen met hen weer een zware klap in korte tijd te verwerken. Ook bij mezelf was nu de zin in het vissen weer even weg, Domi die stond te snoeken op de dam, liet Wesley ook enkele keren werpen en na de 2de keer klapte er een vol op, toen deze op de kant lag liet hij de vis door Domi onthaken, tot plots de vis sprong en met zijn haken in Domi zijn been bleef hangen! Nu was het niet de snoek maar Domi die moest onthaakt worden, heel even wist ik niet wat we moesten doen en terwijl Wesley stond te lachen knipte Nick de haken af en zo hebben we er weer een straf verhaal bij.

ondanks ik niet veel zin had maar toch met goede hoop aan het water zat om de Panda te kunnen vangen, leg ook ik alles terug op een goede plaats maar iets verspreider nu ik alleen ben op stek 1. Wesley was net vertrokken toen ik telefoon kreeg van stek 3 voor de 2de keer oprij verbrak jonas zijn PB en moest ik even wat film en foto materiaal gaan maken.

Die vis was de start van een helse nacht, vangstverslagen kwamen van overal en opnieuw een pb werd verbroken tijdens onze Ambrosiatrip. De volgende morgend op dagelijkse ronden kwam ik aan op stek6: Christophe en Jan: niet 1, niet 2, niet 3 maar liefst 6 (!!) bewaarzakken met vis,WAT is hier gebeurd vannacht?

een kort inzicht op de voorlaatste nacht:

stek6: Christophe 5kg 9.5kg 6kg 21,5ķg , Jan: 8kg 14kg 8kg 15.5kg 20.7kg
stek4: enkele zeelten
stek3: 6 vissen
stek2: 4 vissen
stek1: geen staart

Vol goede moed gaan we de laatste nacht in en met 65vissen als eindtotaal hebben we toch een goede week gehad en kwam Reinhout ons zaterdagmorgen aflossen.
Na de eerste leuke Ambrosia Trip van 2017 op naar de volgende!

Meer Foto's vind je op onze facebook pagina:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009755686845
Artikel geschreven door: Bart Rombouts.
21/02/2017: Nieuw bij Ambrosia.
Vanaf nu ook verkrijgbaar in al onze smaken: "gecruschte boilies".
Aan de prijs van €5,25/kilo of 5 kilo voor €25.
Spaart je weer wat werk aan de waterkant en wij doen het met plezier voor jullie.
05/02/2017: Bezoekje Zwolle 2017.
Vandaag naar de beurs in Zwolle geweest waar we vooral naar toe zijn gegaan om onze sponsors te bedanken.
Ook hebben we een paar nieuwe sponsors bij na zo een productieve dag! We zijn onder andere langs geweest op de stand van Carpcrossing.com waar we een afspraak hadden met Menno Van Dalen. Die wist ons te vertellen dat hij zowizo heel het weekend ons jeugdkamp komt bijwonen. Het was een gezellig gesprek en kijken er zeker naar uit om samen het weekend door te brengen! Ook zijn we langs geweest bij Ernesto Kamminga en Jay Wilms Ca bij Carp Whisperer die ons zeer interessante rigs liet zien die hij onze kids gaat leren op het jeugdkamp met zeer goede haken en draad! We hebben ook contact gehad met Ton Hogenkamp die ons dan weer wist te vertellen dat hij onze kids rigs cadeau doet. Geweldig toch?
Verder zijn we Bas van Klaveren gaan bedanken die ons jeugdkamp al 2 jaar sponsort net zoals Patrick Spruyt.
En bij de karper hebben we een jaarabonnement gekregen voor 1 van de kinderen blij te maken.
Als dit allemaal nog niet super is heeft Hotspots in France 2 van onze begeleiders een reis naar Frankrijk cadeau gedaan en Thierry Podevijn 2 weekends op tertre voor de jeugd. Wat een sympathieke mannen allemaal.
Nog eens van harte bedankt voor al dit moois!!


29/01/2016: Voorlopige sponsors van het jeugdkamp.
04/01/2017: Video jeugdkamp 2016.
Via de onderstaande link kan u het filmpje van het jeugdkamp bekijken.
Veel kijk plezier!
https://www.facebook.com/100009755686845/videos/382598295408690/31/12/2016: Samenvatting 2016.
2016 sluiten we rustig af.
Wat was het een top jaar voor ons met vele dingen die we gedaan en georganiseerd hebben.
We kunnen best wel zeggen dat we met onze klanten en vrienden toch wel een paar leuke dingen gedaan hebben.
In april hebben we een trip georganiseerd maar liefst 14 dagen naar Frankrijk
met een 20 tal mensen op 2 weken.
Mei vrijgezellen feestje van Bart, weekje Frankrijk.
Juli nog is een weekje Frankrijk met 8 super mensen.
Augustus was een zeer leuke maand met een jeugdkamp dat super ging en 2 weken erachter hebben we het eerste ambrosia feest gegeven met een 60 tal mensen en barbecue.
september was een zeer drukke maand eerst kwam mijn fantastische zoon Neyo 4 dagen later vertrok ik naar de WCM.
En een weekje later zat ik op mijn eigen wedstrijd die we organiseerde. Oktober sloten we af met ons 4 op het mooie Forrest Valley. Ook in Oktober kwam er weer een nieuw product in ons gamma Evolution Carp Tackle.
Kortom gezegd wij bedanken iedereen voor dit fantastische jaar wij kunnen alleen maar hopen dat 2017 zo verder gaat.
Als laatste moet ik toch nog wel even zeggen dat er heel veel mensen bij ons niet zo maar klanten zijn maar echte vrienden zijn geworden.DANK JULLIE ALLEMAAL VOOR DIT PRACHTIGE JAAR17/09/2016: De WCM.
Afgelopen week heb ik mogen deelnemen aan de WCM samen met mijn team genoten Martin en Jo.
De ervaring was geweldig en we hebben lang op nummer 1 van onze sector gestaan. Helaas is dat op de laatste nacht veranderd.
Ik heb er een heleboel nieuwe mensen leren kennen en een super week beleefd. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

    

 

© 2015 - 2019 Ambrosia Carp Baits | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.